Första semlan i år. Igår åt jag min första semla, underbart gott. Det blev soppa till middag och då passade det ju väldigt bra med en smarrig semla som efterrätt. Det blev en klassisk semla denna gång. Är nu lite sugen på semla med apelsingrädde eller den med baileysgrädde. Får se vad jag stöter på när jag går på kondis nästa gång. Får väl se om jag bakar några i år. Förra året bakade jag små kaffesemlor och fyllde dem med mandelmassa och frös ner dem. När vi blev sugna tog vi fram och fyllde dem med bär/frukt och grädde eller smaksatte grädden med en god likör. Har ni några tips?
Olika sorter. Idag finns det så många olika sorter ex: Den vanliga klassiska semlan, Norrlandssemlor med hjortron, Napoleonsemlor, Blåbärssemlor, Semlor med Baileysgrädde, Chokladsemlor black & white, Chokladsemlor med apelsingrädde, Semlor med saffransgrädde …
Vill ni baka själva så är det bara att ni ger er ut på jakt efter smarriga recept.
20 februari. Du som vill vänta med att äta semlor till fettisdagen får i år vänta till den 20 februari. I fjol inföll fettisdagen den 28 februari och nästa år, 2008 blir det den 5 februari.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar