fredag 12 november 2010

Saffransskorpor


Underbart goda spröda skorpor med mycket smak av saffran

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör ner saffranet i det heta smöret, häll över i en degbunke.
  3. Rör ner ett ägg i taget.
  4. De torra ingredienserna blandas, tillsätt de hela skalade sötmandlarna och röres ned i degbunken.
  5. Degen formas till 3 längder, lägg dem på en plåt. Platta till dem lite och strö över lite råsocker.
  6. Grädda skorporna i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  7. Ta ut plåten, sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär längderna i cirka 1 cm tjocka skivor, lägg tillbaka skorporna på plåten.
  9. Låt nu skorporna torka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
  10. Stäng av ugnen. Låt skorporna vara kvar i ugnen och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat, gärna hela natte

Lycka till! 

Inga kommentarer: