Underbart goda spröda skorpor med mycket smak av saffran
Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och rör ner saffranet i det heta smöret, häll över i en degbunke.
- Rör ner ett ägg i taget.
- De torra ingredienserna blandas, tillsätt de hela skalade sötmandlarna och röres ned i degbunken.
- Degen formas till 3 längder, lägg dem på en plåt. Platta till dem lite och strö över lite råsocker.
- Grädda skorporna i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
- Ta ut plåten, sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i cirka 1 cm tjocka skivor, lägg tillbaka skorporna på plåten.
- Låt nu skorporna torka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Stäng av ugnen. Låt skorporna vara kvar i ugnen och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat, gärna hela natte
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar